Lifecoaching

Vind je levensbalans!

 

Er bestaat een voortdurende wisselwerking tussen deze bovenstaande levensvragen en de vier levensgebieden.

 

  • Intrapersoonlijke sfeer; Hoe zijn we geworteld in de cultuur waarin we zijn opgegroeid? Hier zitten latente talenten en indrukken uit het verleden.
  • Interpersoonlijke privésfeer; Hoe staan we in onze relatie met onze omgeving? We hebben allemaal goede relaties nodig om emotioneel ondersteund te worden, lief een leed te delen, plezier te beleven, te ontspannen en goed te leren communiceren.
  • Interpersoonlijke maatschappelijke sfeer; Hoe sta je in de samenleving? Dit is het gebied van werk, opleidingen, politiek, verenigingen, wetenschap, kunst en cultuur. Hier komt ons inkomen vandaan, maar ook de mogelijkheid om te groeien in zelfvertrouwen, talenten, ontplooiing, ambities uit te leven en goed te leren communiceren.
  • Transpersoonlijke sfeer; Hoe kijk je naar je eigen leven. Hier ligt onze intuïtie, ons hogere zelf die afstand neemt van de rollen die we dagelijks spelen. Zingeving, het doel van ons bestaan, de dood en het hiernamaals. Inzichten die we op filosofisch en spiritueel gebied hebben verworven.

 

Om gelukkig te zijn is het de kunst om alle gebieden in ons leven evenredig aandacht te geven en in balans te brengen. Als we een of meerdere gebieden verwaarlozen, wordt ons levensgeluk geschaad en kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan.

  • Mensen die het grootste deel van hun leven alleen met hun werk bezig zijn, verwaarlozen de relaties in het privéleven, hun innerlijke en de transpersoonlijke dimensie. Hun aandacht en groei is uit balans. Uiteindelijk raken mensen dan overspannen en depressief.
  • Mensen die echter geen maatschappelijk leven hebben zijn ook niet gelukkig. Ze voelen zich na verloop van tijd geïsoleerd en missen de creativiteit, kracht en inzichten die zich ontwikkelen in de maatschappelijke sfeer.
  • Mensen die alleen spiritueel bezig zijn verliezen contact met hun innerlijk, hun privéleven en de maatschappij. Degenen die zich echter niet spiritueel ontwikkelen, missen het vertrouwen in een hogere leiding en de visie van een zinvol bestaan.
  • Ten slotte zijn er mensen die alleen met zichzelf bezig zijn. Zij ontwikkelen te weinig sociale vaardigheden en voelen zich na verloop van tijd eenzaam. Daar tegenover staan de mensen die te weinig tijd voor zichzelf nemen. Zij verliezen uiteindelijk het contact met hun innerlijk.

 

Word een ontwerper of regisseur van je eigen leven. Wees een kunstenaar en ga op zoek naar jouw eigen levensbalans. Vind vreugde en plezier in alle aspecten van je leven.

 

“ De echte ontdekkingsreis is niet dat je naar nieuwe landschappen zoekt, maar dat je er met een frisse blik naar kijkt”

Marcel Proust

 

Interesse?

Neem contact met mij op voor een afspraak of een vraag.